De opbrengst van de zonnepanelen

Over de juiste opbrengst van zonnepanelen kon je vroeger de meest tegenstrijdige gegevens lezen. Cijfers waren immers manipuleerbaar. Tegenwoordig zijn de cijfers qua opbrengst van zonnepanelen wetenschappelijk gestaafd en gecontroleerd. Zo weet u vooraf goed wat uw investering u zal opbrengen en binnen welke tijdspanne. Laat u aangenaam verrassen door een dergelijke opbrengst!

Er is een tijd geweest dat zonnepanelen geen optimaal rendement haalden in ons wisselvallig klimaat. Maar die tijd ligt reeds ver achter ons. Bij KDI Industries werken we steeds met hoogrendement zonnepanelen die niet eens het volle zonlicht nodig hebben om optimaal te presteren. Opbrengst en levensduur van onze zonnepanelen staan gewoonweg borg voor een bijzonder rendabele investering.

Werking van de zonnepanelen

Elk zonnepaneel bestaat uit zonnecellen met een negatief geladen bovenkant en een positief geladen onderkant. Schijnt de zon op de zonnecellen, dan zetten die de stroom in gang. Hoe groter de zonnepanelen, hoe meer elektriciteit ze kunnen opwekken – zelfs op een bewolkte dag.

Dit is de werking van zonnepanelen uitgelegd in een notedop. Natuurlijk hebt u in de eerste plaats zonnepanelen nodig en een systeem om deze op uw dak te bevestigen. Contacteer ons voor passend advies en een gratis offerte.

Maar de correcte werking van zonnepanelen gaat verder dan de werking van enkel het paneel. De juiste bekabeling is nodig, en een omvormer die uw zonne-energie vertaalt in bruikbare energie voor uw wasmachine en computer.

Hoeveel elektriciteit u produceert? Dat ziet u op uw ‘groene stroom’-meter. Wekt u meer energie op dan u verbruikt? Dan stuurt u uw overtollige elektriciteit naar het openbare net en draait uw teller automatisch terug. Volstaat uw zonne-energie niet voor uw eigen verbruik? Dan valt u terug op uw vertrouwde elektriciteitsleverancier.

Plaatsing van de zonnepanelen

Een vrijblijvende prijsaanvraag bij KDI Industries maakt u meteen duidelijk dat de plaatsing van uw zonnepanelen door professionals een zeer betaalbare zaak is. Zelf plaatsen is tegenwoordig geen echt leefbare optie, omdat u in dat geval voor alles zelf verantwoordelijk bent en ook niet kunt genieten van enige garantie op het installatiewerk zelf. Laat uw zonnepanelen plaatsen door onze geroutineerde vaklui en u hoeft zich geen zorgen meer te maken.

Onze gespecialiseerde plaatsers beschikken over een zeer gedegen ervaring en worden regelmatig bijgeschoold om steeds op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken inzake het plaatsen van zonnepanelen. Zij beschikken ook over de aangewezen apparatuur, over alle nodige werktuigen en over de juiste hulpstukken of materialen.

Onze vaklui komen dan ook ter plaatse en houden rekeing met verschillende factoren zoals geographische ligging van het dak oppervlak, toestand, afmetingen van het dak, alsook eventuele schaduw oppervlaktes worden zorgvuldig in acht genomen.

Ook de plaats bepaling van de electricteitskast kan een grote invloed hebben en wordt bekeken.

In functie van al deze elementen wordt er dan bepaald waar en hoe de panelen geplaatst zullen worden.

Veiligheid plaatsen zonnepanelen

Tijdens de installatie is veiligheid een topprioriteit. Op het dak word er steeds gewerkt met harnasgordel, vanglijnen, veiligheidshaken, valblokken en touw, om val van het dak te voorkomen. De werken worden ook steeds goed voorbereidt, In bepaalde gevallen is het noodzakelijk een stelling te plaatsen, aanbrengen van vangnetten en/of hekwerken of leuningen plaatsen kan ook een gekozen maatregel zijn om de werken zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Bij het aansluiten van de installatie wordt er steeds aandacht geschonken aan electrische blootstelling. Daarom wordt er meestal gekozen om spanningsloos aan te sluiten. Doch wordt er gebruikt gemaakt van isolerende matten en afdekmaterialen, En zijn onze mensen steeds uitgerust met isolerende handschoenen, brandvertragende werkkledij, Veiligheidsschoenen, dubbel geisoleerd gereedschap, en de juiste meetaperatuur is steeds ter beschikking.

Onze mensen zijn BA5 opgeleid en hebben een VCA opleiding genoten.

Als laatste word er ter plaatse een TRA ( taak risico analyse ) opgesteld, om de laatste risico factoren te elimineren. Dit alles maakt dat wij veilig te werk gaan.

Certificaat van bekwaamheid

Certificaat van bekwaamheid als installateur van Fotovoltaïsche zonne-energiesystemen

Certificaat

Onderhoud

Ook voor uw onderhoud kan u bij ons terecht.  Om uw installatie optimaal te laten renderen is het best dat uw installatie om de 3 jaar gereinigd wordt.  Dit kan u zelf doen door de panelen te reinigen met regenwater of gedemineraliseerd water.

Maar je kan dit ook door KDI Industries laten uitvoeren.  Wij zorgen ervoor dat uw installatie terug optimaal presteert door de zonnepanelen te reinigen en achteraf de nodige metingen te doen.

Voor meer info neemt u  gerust contact met ons op !

KDI Industries - Zonnepanelen - Batterij